Vita Gazette

Le notizie dall’Italia.

Roma: şehir ve dünya için sürdürülebilir bir gelecek

Anna Maria Tardiolo– Roma’nın yeni belediye başkanı Roberto Gualtieri, 8 Aralık’ta Piazza Venezia’daki Noel ağacının açılış töreninde, “Sürdürülebilirlik bayrağı altında ışıklı bir Noel istiyoruz. BM’nin sürdürülebilirlik hedefleri üzerinde düşünmek hepimiz için daha iyi bir geleceği garanti eder” diyordu.

Bu nedenle ağaç, değişimin sembolü haline geldi: sadece geçmiş yönetime kıyasla değil, aynı zamanda Ebedi Şehir için sürdürülebilir bir gelecek hedefleri ve yeni ilan edilen vaatlerle umutlanan insanlar için… Piazza Venezia’nın tam merkezinde bulunan çiçek bahçesinin ortasında tepesini göğe doğru çeviren muhteşem, heybetli ağaç, New York Times’ta binlerce LED ışıkla aydınlatılan ve aynı zamanda enerji verimliliğini vurgulayan bir makale ile uyumlu yükseliyor. Amacı: ayaklarının dibinde toplanan sembolik hediye kutularında bulunuyor. Paketler, Roma’yı nasıl daha sürdürülebilir hale getirebileceğimizi gösteren mesajlarla dolu.  Hepsi taranabilen bir QR koduyla işaretli.

Örneğin 12. kutu sizi sosyal sorumluluk sahibi ve etik markaları desteklemeye, kullanılmış kıyafetleri bağışlamaya ve ikinci el satın almaya davet ediyor. Mevcut 17 kutuya ek olarak, sanatçı Lorenzo Terranova tarafından resmedilen 18 numara tamamen çocuklara adanmış.  Terranova çizimleri aracılığıyla çocuklara evde veya okulda yapılacak eylemleriyle sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı öğretiyor. Roma’nın daha sürdürülebilir bir kent olabilmesi için projelerini hayata geçirme yolu, ağaç dikilmesinden de geçiyor. Açılıştan birkaç gün önce Noel ağacının 29 Kasım’da Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, Birleşmiş Milletler Direktörü Gıda ve Tarım (FAO), Kültür Bakanı Qu Dongyu, Dario Franceschini, Antik Appia Parkı içinde Roma’daki G20 Green Garden’da ağaç dikimine katıldı;  Şehrin biyolojik çeşitliliğini, doğasını ve antik mirasını kutlayan bir açık hava sergisi. İnsanlar gezegenin refahı için sürdürülebilir bir gelecek yaratmak yolunda küresel dayanışmayı desteklemek için geldiler ve şehrin biyolojik çeşitliliğini, doğasını ve antik mirasını korumak için söz verdiler. Girişim, Haziran ayında İtalya’nın G20 Başkanlığı vesilesiyle başlatıldı ve törene Roma Tarım Enstitüsü öğrencileri de katıldı. Aslında ağaçlar geleceği, daha iyi bir dünyayı temsil eder ve genç nesillere bu amaçla verilen taahhütlerin bir hatırlatıcısıdır. Dikilen ağaçlar, iklim değişikliğiyle mücadele, karbondioksit salınımının sınırlandırılması ve biyoçeşitliliğin korunmasını amaçlayan Oksijen Projesi kapsamında Lazio Bölgesi’ne 6 bin ağaç dikerek bağışlandı.

Yani Roma ekonomik kalkınma için fırsatlar, sosyal ve etik açıdan sürdürülebilir bir yaşam ve teşvik edebilecek hizmetler ve kültür sunarak, metropoliten kalkınmayı ve onun hinterlandını yeniden düşünmeyi amaçlayan yeni, olası bir vizyona hazırlanıyor. Daha gidilecek uzun bir yol var ve kesin cevaplar yok, ama elbette düşünmeye başladık. Doğa, tarih, kültür değerlerinin korunması konusunda daha fazla farkındalığa yol açabilecek yeni hedefler belirliyoruz. Roma’nın değişim için büyük fırsatları ve kaynakları var. Yolculuk yeni başladı…

error: Content is protected !!